Rioolwaterzuivering Oldenzaal overspoeld met tonnen vet

Gepubliceerd op 23 mei 2024

Op onze rioolwaterzuivering in Oldenzaal komt sinds kort extreem veel vet binnen met het aangevoerde afvalwater. Normaal gesproken wordt vet, doordat het gaat drijven, automatisch verwijderd uit het zuiveringsproces en afgevoerd. Nu is er zo’n grote hoeveelheid (tonnen) vet op de zuivering binnen gekomen dat wij dit door een gespecialiseerd bedrijf moeten laten afzuigen en afvoeren.

Wij gaan er vooralsnog van uit dat er een lozing heeft plaatsgevonden of dat er een of meer bedrijven zijn die het vet niet goed verwijderen uit hun afvalwater. Wij zijn op dit moment in onderzoek waar het vet vandaan komt. Deze grote hoeveelheid vet op onze zuivering zorgt voor aanzienlijke problemen in het zuiveringsproces, waardoor we het door een gespecialiseerd bedrijf moeten laten verwijderen en afvoeren. Dit brengt onnodig veel kosten met zich mee. Het is een zeer onwenselijke situatie die snel beëindigd moet worden.

Mocht u iets weten of ter plaatse iets opvallends gezien hebben dat in verband gebracht kan worden met de herkomst van het vet, dan horen wij dit graag. Wij vragen u om tijdens kantooruren contact met ons op te nemen via 088-220 3333 of daarbuiten via ons contactformulier.