Tijdelijke verkleuring Spikkersbeek

Gepubliceerd op 14 juli 2024

In de Spikkersbeek vanaf Saasveld in westelijke richting is zondagochtend 14 juli een witte verkleuring in het water te zien. Doordat er iets misging in de bedrijfsvoering van een agrarisch bedrijf, stroomde een zuivelproduct in de beek. De toevoer is direct gestopt. Het waterschap kijkt op dit moment of er extra maatregelen nodig zijn. De witte substantie is niet gevaarlijk en wordt in het water biologisch afgebroken.

Nadat het waterschap zondagochtend een melding kreeg dat het water van Spikkersbeek een witte kleur had, werd de bron hiervan gezocht. Nadat deze was gevonden op een agrarisch bedrijf, werd direct actie ondernomen door de agrariër om dit te stoppen.

De Spikkersbeek loopt van Saasveld in westelijke richting. Nadat bij de Fleringer molenbeek erbij komt, gaat de beek als Loolee verder richting Almelo. Het waterschap verwacht dat de witte verkleuring nog een tijdje zichtbaar is. Voordeel is dat de Spikkersbeek door de regenval van de afgelopen dagen veel water afvoert, waardoor de stof snel wordt verdund. Ook de relatief lage temperatuur helpt om te zorgen dat de stof snel wordt afgebroken.