Sluizen op de Vecht tijdelijk gesloten en advies om niet te varen

Gepubliceerd op 14 juli 2024

Door de enorme neerslag van de afgelopen 24 uur is de waterstand op de Vecht erg hoog. Hierdoor zijn de sluizen op de Vecht, tussen Ommen en de Haandrik gestremd. Door de hoge waterstanden kan de veiligheid bij het schutten van de sluizen niet worden gegarandeerd. We verwachten dat de stremming van tijdelijke aard is. Ook adviseren we om op dit moment niet te varen op de Vecht. De hoge stroomsnelheid kan leiden tot schades en gevaarlijke situaties.

Door de natte afgelopen maanden en de extra neerslag van de afgelopen 24 uur is de waterstand in de Vecht relatief hoog voor de tijd van het jaar. Dit leidt ertoe dat de waterstand op dit moment te hoog is om veilig te kunnen schutten. Zodra wij de veiligheid om te schutten weer kunnen garanderen gaan de sluizen weer open. Via de website en social media houden wij u op de hoogte. Houd daarom deze nieuwspagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Advies om niet op de Vecht te varen

Naast het feit dat de sluizen dicht zitten, adviseren we om op dit moment niet te varen op de Vecht. De rivier voert op dit moment veel water af en heeft een hoge stroomsnelheid. Dat kan leiden tot schades en gevaarlijke situaties.