16 juli 2024

Gepubliceerd op 17 juli 2024

1. Verslag integriteit en bejegeningsklachten 2023

Besluit

Het dagelijks bestuur heeft op 16 juli 2024 besloten:

  1. het verslag Integriteit en bejegeningsklachten 2023 vast te stellen en te publiceren.

Kernboodschap

Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft het Verslag Integriteit en bejegeningsklachten 2023 vastgesteld. In dit verslag is weergegeven op welke wijze binnen het waterschap in het jaar 2023 is gewerkt aan aandacht voor en bevordering van de integriteit van de medewerkers. Daarnaast bevat het verslag een weergave van de wijze waarop bejegeningsklachten worden behandeld, met een overzicht van geregistreerde en behandelde klachten. Met die openheid creëert de overheid betrokkenheid van haar belangrijkste stakeholder: de maatschappij. Die betrokkenheid maakt ons scherper en stimuleert ons, waar dat kan, nog meer werk te maken van een betrouwbare, zorgvuldige en veilige organisatie.

2. Reactie landbouwvisie provincie Overijssel

Besluit

Het dagelijks bestuur heeft op 16 juli 2024 besloten:

  1. met waterschap Rijn en IJssel en Drents Overijsselse Delta gezamenlijk, reageren op de concept-landbouwvisie van de provincie Overijssel;
  2. te reageren conform de met WRIJ (waterschap Rijn en Ijssel) en WDOD afgestemde, bijgevoegde reactie, met als strekking:
    1. onderschrijven van het principe van de visie (het potentieel van de bodem als vertrekpunt voor de voedselproductie);
    2. aanbieden om te helpen bij de nadere (instrumentele) uitwerking van de visie.

Kernboodschap

De provincie Overijssel heeft een concept-landbouwvisie opgesteld en haar partners gevraagd om een reactie. Het waterschap Vechtstromen heeft de visie besproken met de Overijsselse collega-waterschappen Drents Overijsselse Delta en Rijn en IJssel. De waterschappen onderschrijven de kern van de visie - het centraal stellen van het potentieel van de bodem voor de voedselproductie - en bieden de provincie aan te helpen bij de (instrumentele) uitwerking van dit uitgangspunt.

3. Buiten behandeling stellen Woo-verzoek

Besluit

Het dagelijks bestuur heeft op 16 juli 2024 besloten:

  1. het verzoek op grond van de Wet open overheid (hierna: Woo) van 12 juni 2024 buiten behandeling te stellen omdat het onvoldoende naar onderwerp gepreciseerd is;
  2. de indiener van het Woo-verzoek van dit besluit op de hoogte te stellen middels bijgevoegde brief.

Kernboodschap

Het dagelijks bestuur besluit een ontvangen verzoek op grond van de Wet open overheid (Woo-verzoek) buiten behandeling te stellen. Reden voor dit besluit is het feit dat het verzoek een onbegrensd aantal onderwerpen betreft. Daarmee is het, ook nadat daar tweemaal om is verzocht en ondersteuning is aangeboden, onvoldoende verduidelijkt.