Vraag en antwoord index
Noaberschap is een breed begrip. Wat wij verstaan onder noaberschap is het naar elkaar omzien, openstaan voor elkaars opvattingen en waarden en elkaar hulp aanbieden als dit nodig is.
We zijn benieuwd wat noaberschap voor jou betekent. En gaan hierover graag met jou in gesprek. Laat ons weten wat wij als waterschap en als noaber het beste naar jou kunnen uitdragen. Hoe je betrokken wilt worden en of je wilt meepraten over het werk van het waterschap. Jouw wensen en behoeften ten aanzien van samenwerken horen we graag.
We kunnen ons voorstellen dat jij, als inwoner, ondernemer of student in ons werkgebied, dagelijks te maken hebt met water. Water in de natuur, water in de stad, water in en om het huis. Hierover heb je vast ook wensen en ideeën. Deze wensen en ervaringen neem je mee naar een gesprekstafel. In kleine groepjes ga je met twee bestuursleden in gesprek en onderzoek je hoe waterschap Vechtstromen een goed noaber kan zijn.
Drie gespreksavonden, op drie locaties op drie verschillende momenten en allen inclusief een maaltijd:
- Dinsdag 2 juli: Erve Pezie, Bellinckhofsdwarsweg 3 in Almelo.
- Woensdag 3 juli: Rioolwaterzuiveringsinstallatie Emmen, Dikkewijk Oostzijde 56 in Nieuw-Amsterdam.
17.30 – 18.00 uur - Inloop met maaltijd
18.00 – 18.15 uur - Opening door Ellen Hemmers, lid dagelijks bestuur waterschap Vechtstromen
18.15 – 18.45 uur - In gesprek: beeld bij noaberschap
18.45 – 19.10 uur - Voordracht ‘Wat is de invloed van klimaatverandering op samen leven met water’
19.10 – 20.10 uur - Samen in gesprek over wonen, werken en studeren met noaber Vechtstromen
20.10 – 20.30 uur - Napraten met koffie/thee en dessert
Alle input van jou en jouw medegesprekspartners verzamelen we tot één document. Deze informatie is voor ons bestuur van grote toegevoegde waarde en dient als input voor de inhoud van onze visie op noaberschap. Deze visie verwoordt wat voor noaber wij willen zijn. Zo leggen we een stevig fundament om de komende jaren de drie grote wateropgaven ‘klimaat, waterkwaliteit en duurzaamheid’ waar te kunnen maken. Rekening houdend met externe factoren, als de klimaatverandering, en binnen de kaders van wet -en regelgeving.