Dankzij jou schoon, voldoende en veilig water

GIS specialist – IT


Word jij blij van het koppelen, organiseren en toegankelijk maken van GEO-data? Begrijp jij hoe onze interne klanten door jouw specialisme betere beslissingen kunnen nemen? Dan zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Je kunt direct solliciteren op de vacature GIS-specialist bij waterschap Vechtstromen!


Werk met betekenis en voldoening


Als GIS-specialist werk je in een interessante IT-omgeving die continu in beweging is. Vanuit jouw rol als “GEO data engineer en GEO applicatiebeheerder” werk je met een groot aantal andere professionals die jouw oplossingen kunnen integreren in hun werk. De voldoening haal je daarmee dagelijks uit jouw werk, terwijl je:

  • Up-to-date bent met ontwikkelingen en trends in GIS-technologieën;
  • Actief bekend bent met ESRI producten als ArcGis Pro, FieldMaps, Survey123, StoryMaps, GeoBGT;
  • Met bovengenoemde pakketten (maatwerk)oplossingen ontwikkelt, beheert en aanpast waarmee je mogelijk maakt dat er:

- een basisregistratie wordt geïntegreerd in onze geo-informatievoorziening;

- in het veld gegevens kunnen worden ingezien en ingewonnen;

- gegevenssynchronisatie tussen veld en kantoor wordt gerealiseerd;

  • Verantwoordelijk bent voor het inrichten en beheren van de GeoWeb applicatie;Kennis meebrengt van web-gerelateerde geotechnieken (o.a. webservices en WebGIS);
  • Veel voorkomende werkzaamheden binnen de geo-informatievoorziening kunt automatiseren (Python, ModelBuilder);
  • De adviseur bent voor vakspecialisten in de organisatie over complexe GIS-analyses;
  • Ons gelukkig maakt als je al iets weet van het datamodel Blaeu DAMO (platform voor waterschappen om hun geografische kernregistraties te beheren).

Ons werk voor een aantrekkelijke leefomgeving met water

Met onze zorg voor schoon, voldoende en veilig water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Ruim 550 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om te zorgen voor het water in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe.

Als GIS-specialist kom je te werken binnen het cluster Informatie Technologie (IT) van het team Informatievoorziening (IV). Binnen het cluster IT is een vijftal functies te onderscheiden, te weten: Servicedesk medewerker, Servicedesk Coördinator, Medewerker Systeembeheer, Specialist IT en GIS-specialist. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo en Emmen. Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Laagdrempeligheid, no-nonsense en zeggen wat je vindt. Dat tekent de werksfeer van het team.

“Je vertrouwd en op je plaats voelen in twee dynamische werelden tegelijk: die van de informatievoorziening en die van een waterschap. Je voelt dat jouw specialisme er echt toe doet. Hoe uitdagend wil je het hebben?” – Roland van der Kraan, Teamleider.

Neem contact op

Dankzij jou


Eerlijk, nuchter, betrouwbaar en open. Dat kenmerkt onze mensen bij waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal ‘iets’ met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij een teamspeler die samenwerkt met andere GIS-specialisten en de functioneel beheerder van de GEO-informatievoorziening. Dat maakt dat het oppakken van verschillende data vraagstukken jou steeds blijft uitdagen. Verder verwachten we dat jij dit meebrengt:

  • Een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur met een component geo-informatiekunde;
  • Vanuit analyse effectief kunnen communiceren op het niveau van verschillende doelgroepen;
  • Je kunt goed zelfstandig zaken oppakken en met focus naar een resultaat toewerken;
  • Je bent leergierig en beleeft oprecht plezier aan nieuwe ontwikkelingen op je vakgebied. Ofwel: wat je nog niet kent of beheerst, ga je graag bij ons leren.

Je verdient het


Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn, met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als GIS-specialist bij waterschap Vechtstromen verdien je ook bij een 36-urige werkweek:

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.952 en € 5.376;
  • Een keuzebudget van 21% van je bruto jaarsalaris. Hier is 8% vakantiegeld bij inbegrepen;
  • Een telefoon, laptop en iPad in bruikleen en een thuiswerplekbudget van € 850,-;
  • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;
  • Een flexibel inzetbaar verlof van 151,2 uur;
  • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 6.000,- en ben je jonger dan 35 dan is dit zelfs € 12.000,-. Dit kun je in een periode van vijf jaar besteden aan opleidingen, cursussen en activiteiten.

Nóg sterker met jou?

Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om een nog betere organisatie te zijn. Waterschap Vechtstromen hecht groot belang aan inclusie en diversiteit. Daarom zijn we vooral erg benieuwd naar wie jij bent! Hebben we jouw interesse gewekt? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 4 augustus 2024. via de solliciteerbutton. Een verklaring omtrent het gedrag (VOG) en een screening behoren tot de procedure. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 13 augustus in de middag.
Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Jeroen Vink, functioneel beheerder van de GEO-informatievoorziening. Bel hem via 06-29552056. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Rianda Kuipers, Specialist HRM. Je mag haar ook bellen via telefoonnummer 06-15207887.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.