Duik in de wereld van water als

Manager (stroom) gebiedsopgaven


In de wereld van water raak je nooit uitgekeken! Help jij mee om de toekomst van het waterschap vorm te geven? Ben jij niet bang om tegen de stroom in te zwemmen en neem je anderen graag mee in jouw enthousiasme? Solliciteer dan op de vacature van manager gebiedsopgaven bij waterschap Vechtstromen!


Jouw werk doet er toe

Als manager gebiedsopgaven ben je het gezicht van het waterschap voor het realiseren van gebiedsopgaven in een stroomgebied waarbij de focus voor jou vooralsnog op regio Zuidoost Drenthe ligt. Met je team ben je continu in contact met de omgeving en werk je intensief samen met onze gebiedspartners. Je verbindt waterschapsopgaven en -beleid met de belangen van onze partners en de inwoners van ons gebied. Dit vertaal je naar een uitvoeringsprogramma met concrete maatregelen en integrale oplossingen. Je bent het aanspreekpunt voor het bestuur van Vechtstromen en de (interne) omgeving als het gaat om ontwikkelopgaven in het betreffende stroomgebied. Dit zijn over het algemeen complexe, bestuurlijk gevoelige trajecten. Daarnaast ben je opdrachtgever voor de uitvoeringsprojecten in het stroomgebied, waarover je verantwoording aflegt aan de programmaleider. Tot slot heb je een duidelijke visie op programmatisch en gebiedsgericht werken die je inzet voor de doorontwikkeling hiervan binnen de organisatie.

Neem contact op met

  • Saskia Bongaerts

Dit ben jij

Je bent een ondernemende en besluitvaardige manager met een strategisch denkvermogen, dat je kan omzetten in tactisch handelen. Grote, complexe vraagstukken, gebiedsprocessen en samenhangende projecten in een politiek-bestuurlijke omgeving zie jij als een uitdaging. Met jouw vernieuwende blik draag jij bij aan het opstellen/inrichten van gebiedsprogramma’s.
Jouw bestuurlijke sensitiviteit helpt je om draagvlak te vergroten. Ook heb je ervaring met het coachen van medewerkers op het gebied van projectmatig werken. Verder beschik je over:

  • WO werk- en denkniveau;
  • minimaal 10 jaar ervaring met gebiedsgericht werken en strategisch omgevingsmanagement voor thema’s met maatschappelijke gevoeligheid;
  • minimaal 5 jaar ervaring met de rol van opdrachtgever in projecten.

Welkom bij team projecten

Bij team projecten van het waterschap werk je in een informele sfeer met 55 enthousiaste collega’s samen aan concrete projectresultaten. De trots op de tastbare resultaten geeft veel energie, mede door de stevige inspanningen die we hiervoor moeten leveren. Dit doen we vanuit onze locaties in Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Emmen of vanuit huis.


Bij Vechtstromen

Van uitdagende werkinhoud tot de mogelijkheid om je werk flexibel in te delen; je vindt het bij Vechtstromen. Aandacht voor jouw ontwikkeling zorgt ervoor dat je continu in beweging blijft. Op een manier die bij jou past. En dat is nog niet alles, want als manager gebiedsopgaven krijg je bij een 36-urige werkweek:

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.411- en € 7.709, - (schaal 13);
  • Een keuzebudget, inclusief vakantiegeld, van 21% van je bruto jaarsalaris;
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,39 per kilometer;
  • Een ontwikkelbudget van € 6.000,- te besteden in vijf jaar. Ben je jonger dan 35 jaar dan is dit zelfs € 12.000,-.

Enthousiast geworden?

We ontvangen je sollicitatie graag voor 5 november 2024. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 11 november. Toch eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met teamleider Richard Koopman via 06-21882422