Duik in de wereld van water als

Senior procesoperator zuiveren


In de wereld van water raak je nooit uitgekeken! Kijk jij met een vernieuwende blik naar de wateruitdagingen van de toekomst? Durf jij als het nodig is tegen de stroom in te zwemmen en neem je anderen mee in jouw enthousiasme? Solliciteer dan op de vacature bij waterschap Vechtstromen!


Jouw werk doet er toe

Werken met water is relevanter dan ooit. Klimaatverandering brengt grote uitdagingen met zich mee op het gebied van schoon, veilig en voldoende water. Als senior procesoperator zuiveren werk je samen met collega’s op het snijvlak van moderne techniek, biologie en chemie. Jij zorgt ervoor dat zuiveringsinstallaties, slibverwerking en rioolgemalen goed blijven functioneren. Je monitort het proces, signaleert storingen en afwijkingen, analyseert en stuurt bij wanneer dat nodig is.

Dagelijks onderhoud van installaties hoort ook bij het werk, evenals documenten- en gegevensbeheer. Daarmee help jij mee om het zuiveringsproces continu te verbeteren. Immers, de beslissingen die we vandaag nemen, bepalen het succes van het waterschap voor de komende jaren. Tot slot is er een belangrijke rol voor jou weggelegd bij het oplossen van calamiteiten en storingen op de zuiveringen vanuit de storingswachtdienstorganisatie. Jouw functie is er dus een met grote impact.

Neem contact op met

Dit ben jij

Allereerst is het van belang dat je een zorgvuldige teamspeler bent. Die eigenschap heb je namelijk nodig om acties uit te kunnen voeren voor een goede procesgang die voldoet aan alle wettelijke eisen. Jouw zorgvuldigheid komt ook terug in werkzaamheden als de juiste voorbereidingen treffen voor planmatig onderhoud en projecten. Het spreekt voor zich dat je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Die competenties stellen jou in staat om procesvoortgang-rapportages, incidentenformulieren en verbetervoorstellen op te kunnen stellen. Voor deze functie moet je ook leergierig zijn, zodat je up-to-date blijft in het vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen op het vlak van Techniek Afvalwaterzuivering (TAZ) en de uitgebreide versie UTAZ. Verder heb jij:

  • Een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, richting elektrotechniek, werktuigbouwkunde of procestechniek. Beschik je nog niet over het vereiste opleidingsniveau, maar heb jij wel de potentie en ambitie om door te groeien naar MBO-niveau 4? Dan nodigen we je ook uit om mee te solliciteren;
  • De bereidheid om mee te draaien in de storingswachtdienst;
  • Rijbewijs B.

Welkom bij team zuiveren

Bij team zuiveren van het waterschap kom je terecht in een hecht team van in totaal zo’n zestig deskundige collega’s die werken vanuit vijf werkeenheden op verschillende locaties. Daarnaast is er een ondersteunend team. Samen zijn jullie bezig om met de allernieuwste technieken de prestaties van zuiveren en slibwerken te verbeteren.

Bij Vechtstromen

Van een goede werk-privébalans tot plezier in het werk, je vindt het bij Vechtstromen. Met een ruim ontwikkelbudget krijg je alle kansen om je verder in je vak te ontwikkelen. En dat is nog niet alles, want als senior procesoperator zuiveren krijg je bij een 36-urige werkweek:

  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.234,- en € 4.242,- (schaal 8);
  • Een keuzebudget, inclusief vakantiegeld, van 21% van je bruto jaarsalaris;
  • Een reiskostenvergoeding van € 0,39 per kilometer;
  • Een ontwikkelbudget van € 6.000,- te besteden in vijf jaar. Ben je jonger dan 35 jaar dan is dit zelfs € 12.000,-.

Enthousiast geworden?

Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn een passende kandidaat. De sluitingsdatum is uiterlijk 4 november a.s. maar we wachten dit niet af. Bij een reactie van een passende kandidaat, gaan we in gesprek. Hierdoor kan het zijn dat de vacature voor de sluitingsdatum ingevuld wordt. Toch eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met teamleider Pieter Hoogeveen via 06-21882354.